20. Gravkumlet

Gravens ingång utgörs av en rund plattform, tre meter hög och 20 meter i diameter, byggd av fint staplade gråstenar. Irmelin är lättad över att inte finna några spår av dvärgarna Gorin och Drego, vilka i hennes sinne vuxit till det största hotet mot hela denna expedition. Hon springer fram och hoppar upp på toppen av stenformationen.  –”Botulw! Här är en stenplatta med märkliga tecken!” Efter att ha misslyckats ett par gånger lyckas Botulw, hjälpt av både Block och Irmelin, till slut ta sig upp på plattformens topp. Han tar fram den tydarsten de fann i lyktgubbarnas lya och böjer sig fram. Med stenen framför ena ögat börjar han läsa högt: -”Här vilar Swarzard och Kobbler, men knappast i frid.” Han reser sig och suckar. –”Gudarna bevare oss för sådana söner. Nå, det tycks som att denna platta döljer nedgången till graven.”

De tar alla i och med förenade krafter lyckas de få upp ena kortsidan av stenplattan tillräckligt högt för att de ska kunna börja fösa den åt sidan. En kall och fuktig, källardoftande vindpust slår emot dem ur det svarta hål som nu blottas. Det är inte någon stor öppning, endast en person åt gången kan gå ned för den stege som leder ned i mörkret.

Här vilar Swarzard och Kobbler,
men knappast i frid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s