21-23. nedstigning i trollkarlarnas grav – avigsidan

21                 Nedstigning i trollkarlarnas grav

Kaos 1 (1T10=4, inget avvikande resultat).

Händelseslag: (1T100=22, händelse) Negativt för huvudroll (Botulw). Nyckelorden är till för att hjälpa fantasin och för att berättelsen ska kunna ta oförutsägbara vägar. I detta fallet såg jag direkt framför mig att den exalterade Botulw trillade och slog sig. Jag bryr mig därför inte om att slå nyckelord.

22                 Trapporna

Kaos 2(1T10=8, inget avvikande resultat). Jag höjde med ett eftersom Botulw råkade ut för något negativt (trillade) i förra scenen.

Händelseslag: (1T100=75, ingen händelse)

Jag gjorde lite godtyckligt nedstigningen för stegen till en scen och trapporna till en annan. Min grundtanke är att varje ”rum” i graven blir en ny scen. I äventyr från den här tiden finns oftast en beskrivning av varje rum vilket ger mig hur scenen ska se ut. Om jag får en modifierad scen så kommer äventyrarna in i det rum som beskrivs i äventyret – men något är annorlunda. Om det blir en interruptusscen så sker något innan jag går in i rummet, eller något som gör att jag inte går in i rummet. Oavsett om det är en modifierad scen eller en interruptusscen slår jag fram två nyckelord för att tolka vad det är som är annorlunda mot texten i äventyret.

 23                Korridoren

Kaos 1 (1T10=7, inget avvikande resultat).

Händelseslag: (1T100=04, ingen händelse)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s