14. Till lyktgubbarnas lya – avigsidan

Kaos 3(1T10=7, inget avvikande resultat). Jag drog ned det ett steg eftersom det varit en lugn scen.

Händelseslag: (1T100=68, ingen händelse)

Då jag slog för att se om de lyckades smyga fram till lyan oupptäckta fick jag en dubblett. Då jag slog händelsefokus blev det ”Birolls handling” (reptilmän), samt nyckelorden ”agree”+”tension”, vilket inte sa mig någonting. Jag slog därför för att få reda på om reptilmännens agerande var bra för äventyrarna (50%) – vilket det inte var. Jag valde då att tolka det som att det finns ett samförstånd mellan lyktgubbar och reptilmän, reptilmännen har varit och bytt en nyskjuten hjort mot någonting som lyktgubbarna plundrat från sina offer. Det dåliga för äventyrarna är att 1T4 reptilmän befinner sig för tillfället i lyktgubbarnas boning. Jag slår och ser att det finns 1 reptilman på plats i lyan.

De senaste fem scenerna hade jag spelat i ett sträck, Jag bestämde nu att detta var ett lämpligt tillfälle att pausa spelet. Det finns ingen karta över lyktgubbarnas lya i äventyret och jag behövde rita upp en spelplan för den kommande striden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s