9. Striden med trollen

Valkens första svepande slag med klubban träffar Botulw i sidan. Revben knäcks och hans lungor töms på luft. Kraften i slaget kastar Botulw åt sidan och får honom att rulla ut i mörkret i utkanten av lägerplatsen. Gasko lyckas efter ett par våldsamma missar träffa den hoppande och fintande Tilindil, som viks dubbel och faller ihop. Striden tar en annan vändning då Block Barbaren ingriper. Valken får helt ägna sig åt den muskulöse barbaren och hans mäktiga svärd medan Gasko och Irmelin har en envig på andra sidan lägerelden. Gnistrande snabba stick från Irmelins klinga och mäktiga svepande hugg från Blocks svärd driver trollen bakåt. Både Block och Irmelin träffas av trollens klubbor men till slut fäller Block Valken, varefter Irmelin och Block tillsammans nedgör Gasko. Valken ligger död i en svart blodpöl och Gasko rullar fram och tillbaka i plågor, tills Block gör slut på hans lidande.

Med tramp och brak kommer två troll rusande in mot lägerplatsen

2 reaktioner till “9. Striden med trollen

 1. Skön bild. Man får lite känsla av Tove Janssonsk bilboillustration.

  Förutom inledande klassisk ”de där snubbarna som brukar sitta och öla på värdshuset, dom skulle nog vilja ut och rädda världen”, har själva äventyret ”Tvillingbergen” börjat än? Eller är hela resan Mythic-konstruerad? Använder du traditionella rollspels slumpartade möten i din tolkning av Mythic-slagen eller bortser du helt från sådana möten?

  Gilla

  1. Det är en blandning av den slumptabell som finns i äventyret och det Mythic-systemet kastar i min väg.
   Enligt äventyret ska man två ggr per dygn slå för slumpartade möten – det är därför jag har valt att ha en scen för dagsfärden och en scen för natten – men det är inte alltid tabellen leder till ett möte. Jag kan dock redan nu berätta att alla möten som finns på slumptabellen (4 st) inföll under resan.

   De två möten som så här långt uppstått till följd av tabellen är då Tilindil iakttog en grupp reptilmän på väg tillbaka med jaktbyte (scen 5) samt nu senast mötet med trollen (scen 9). Fast när det gäller trollen gjorde jag någon miss och halverade antalet. Enligt äventyret skulle jag mött fyra troll, men jag är glad över missen – min grupp överlevde knappt två troll. Det Mythicsystemet bidragit med på resan är den svartalfsfälla som Botulw trampade i (och som orsakade förlusten av två trollformelark (scen 6)), samt att de gick i fel riktning en hel dag (scen 7), vilket förlänger resan med ett dygn.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s