1. Avigsidan – forts.

                  Det är lite ovanligt att det inte finns någon karta över omgivningarna. De beskrivs i texten, men det hade inte skadat med en karta.

Med karaktärerna framslagna och alla listor klara är jag redo att börja spela. Jag rullar ut en grön filt över mitt skrivbord, lägger fram tärningar och äventyret, jag vässar två blyertspennor (ah, doften av nyvässad penna)  och slår upp min anteckningsbok.

Jag slår inte för kaosvärde eller händelser här i inledningen utan låter denna första scen innehålla den information som det var tänkt att man ska få reda på. Det enda undantaget:

-”Är ni ett följe tockena där äventyrare som ska leta efter trollkarlarna Swarzard och Kobblers skatt?” (Jag beslutar att det är 95% att svaret blir Nej, eftersom jag inte fått information om att de skulle vara det. Jag slår 46 = Nej)

Som jag beskrev tidigare finns i äventyret en lista med tolv rykten, en del äkta, andra falska, som man kan få reda på. Jag lät äventyrarna få reda på ganska många rykten eftersom jag bestämt mig för att använda dessa rykten som de trådar ”Mythic”-systemet behöver ha för att fungera som bäst. Det var alltså först här som jag gjorde valet av de gåtor/trådar som jag av pedagogiska skäl presenterade i förra posten.

Jag slog inga slag under inledningen eftersom jag ville komma igång med äventyret och inte komma på avvägar innan det hade börjat. Man hade annars kunnat tänka sig att jag skulle slagit ett slag för att t.ex. se om äventyrarna tillät den gamle gubben Kie, eller mjölnaren och smeden, att slå sig ned vid deras bord. Hade svaret blivit nej skulle det ha försvårat spelandet av äventyret avsevärt. 

Enda gången (tror jag) som Tvillingbergen faktiskt omnämns i äventyret, är här i samtalet med Kie, och inte ens här så talar man om Tvillingbergen utan om bergen Simenov och Menov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s