26. Tillbaka ut i hallen – avigsidan

Kaos 2 (1T10=5, inget avvikande resultat). Jag höjde kaosnivån ett steg pga förra scenens strid. Om något går spelarna emot höjer jag värdet ett steg. Att Tilindil dog räknar jag som en motgång (även om jag vet att en av mina kusiner är alvofob och skulle räknat det som en medgång).

Händelseslag: (1T100=34, ingen händelse)

Då de kom tillbaka ut i hallen igen slog jag åter för att se om de ville pröva den dörr de ej prövat (33%). Jag fick 99 vilket innebär ett tydligt ”Nej! Aldrig att vi öppnar DEN dörren!”, men det innebär också att det blev en händelse (99 =dubblett/två likadana siffror, vilket innebär en händelse). Händelsens fokus blev: ”Biroll agerar”. För att veta vilken biroll det handlar om slår jag på min birollstabell:

1 Swarzard och Kobbler
2 Flamroll och Lokfaste
3 Skatten
4 Tvillingbergen Simenov och Menov
5 Gudarna
6 Svartalferna
7 Byborna
8 Trollen
9 Lyktgubbarna
10 Dvärgherrarna Gorin och Drego

Jag slog en åtta och det visade sig att det blev trollen. Jag slog nyckelorden ”Adversity”+”Balance” och tolkade det som att trollen råkat ut för en motgång (de föll ju trots allt för äventyrarnas vapen) men nu skulle justera (”balansera”) detta. Jag såg att det fanns ett namngivet troll till i äventyrets monsterlista (Billemo) så jag valde att låta det vara en broder som kom för att kräva hämnd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s